Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jonny Buckland

2009.11.02

Kép

Jonathan Mark Buckland (született 1977. szeptember 11-én), az együttes gitárosa.

 

 

Ifjúkora

Buckland Islingtonban született, Londonban. Négyéves korában Pantymwyn-be, Észak-Walesbe költözött. Bátyja, Tim, aki a My Bloody Valentine nevű együttes rajongója, bátorította, hogy zenészi pályára lépjen.[1] Buckland tizenegy éves korában kezdett el gitározni, a The Stone Roses bátorítására. Jonny Buckland a walesi Moldban található Alun School iskolába járt, majd a University College London-ön csillagászatot és matematikát tanult. Itt ismerte meg az együttes többi tagját, és itt alapították meg a Coldplay-t. Egyetemi évei alatt gondnokként dolgozott.

Buckland zenéjére a Ride, Eric Clapton, George Harrison és Jimi Hendrix hatott. Gyakran él zenéjében slide-dal. Sokat szokták hasonlítani a U2 gitárosához, The Edge-hez is.

Szóló munkássága

Buckland játszott Ian McCulloch Slideling című szóló albumán és Chris Martinnal együtt statisztált a Shaun of the Dead című filmben.

Magánélete

Chris Martin gyakran "Jonny Boy-nak" vagy "J"-nek hívja a koncerteken, különösen ha Buckland egy szólóra vagy egy hosszú riffre készül. A Martin és Buckland közötti szoros barátság gyakran megnyilvánul koncerteken és interjúkon. Buckland és Simon Pegg Martin lányának, Apple-nek keresztapjai. Jonny Buckland a Tottenham Hotspur F.C rajongója.

Buckland bátyja, Tim és együttese, a The Domino State, fellépett a Coldplay O2 Arena-ban tartott koncertjén 2008. decemberében.

Jonny Buckland Londonban lakik menyasszonyával, az ékszerész Chloe Lee-Evans-szel. Van egy közös gyerekük, Violet, aki 2007. november 3-án született.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.